- Als ik mijn baan kwijt raak, heb ik dan nog recht op kinderopvangtoeslag?
Werk je in loondienst en stop je met werken of word je werkeloos? Of stopt je eigen onderneming? Dan heb je nog 3 maanden recht op kinderopvangtoeslag. Daarna zijn een aantal situaties mogelijk. Als je bijvoorbeeld minder opvanguren afgenomen hebt dan het aantal uren waar je recht op hebt, dan mag je de uren die je over hebt ook na deze 3 maanden gebruiken, tot aan het einde van het jaar. Bekijk op de site van de belastingdienst welke situatie voor jou geldt. - Als mijn kind 4 jaar wordt en het kinderdagverblijf gaat verlaten, moet ik dan de plaats opzeggen?
Nee, de plaats eindigt automatisch op de eerste vervaldatum na zijn/haar vierde verjaardag. Wanneer deze datum niet de einddatum is, ontvangen we graag een e-mail van u waarin u aangeeft wat wél de einddatum wordt en waarom. - Hoe weet ik welk pakket voor ons het beste is?
Dat ligt aan de opvangwensen. De meest gunstige netto opvangkosten kun je berekenen door een proefberekening te maken met onze rekentool. Deze staat ook op onze site bij de tarieven. Deze berekening geeft een indicatie van de bruto en netto kosten. Ook kun je pakketvormen naast elkaar zetten. Voor een proefberekening kun je ook terecht op de website van de belastingdienst. - Hoe vraag ik kinderopvangtoeslag aan?
De kinderopvangtoeslag vraag je aan bij de Belastingdienst. Er zijn een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen om in aanmerking komen voor deze toeslag. De toeslag wordt bepaald op basis van je verzamelinkomen. Ga naar de website van de belastingdienst om dit uit te zoeken voor jouw situatie. - Wat bedoelen jullie met inkomensgegevens?
Loonstrook/uitkering specificatie of inkomensverklaring waar op staat wat je inkomen is. - BOink lanceert “Toolkit Uitleg Kinderopvangtoeslag”
BOinK (Belangenorganisatie Ouders in de Kinderopvang) heeft de toolkit ‘Uitleg Kinderopvangtoeslag’ gelanceerd. De toolkit is een hulpmiddel voor ouders en geeft uitleg over kinderopvangtoeslag. Ook helpt de toolkit ouders stap-voor-stap door de belangrijkste onderdelen op de website van Toeslagen. De toolkit is voor iedereen beschikbaar en is gratis te downloaden in 4 talen; Nederlands, Engels, Pools en Arabisch.